Vid härden
Vid härden
Troll, tomtar och trohet
1
0:00
-1:17:57

Troll, tomtar och trohet

Troll och tomtar hör inte bara vintern till. Det blir du varse nu. Här också svaret på frågan “vad ska jag göra” och sist men inte minst, varför otrohet är allvarligt nog för att beröra ett helt folk.
1
  • Självklart finns det troll. Frågan är bara vilka sorts troll för det verkar ha ändrats genom åren. Du som har en dragning till det ljuva, känslosamma, gåtfulla och mångtydiga i tillvaron kommer uppskatta första ämnet vid Härden. Du som inte gör det har nog gått fel.

  • Så den eviga frågan: vad kan jag göra? Det svarar jag på här och det är inte så besvärligt att göra något. Vi befinner oss i en tid som skiljer sig från hur det var när jag var ung aktivist. Om vi tar tillvara på resurserna så kan detta blir riktigt bra.

  • Otrohet till sist. Det handlar inte "bara" om sex eller den privata relationen, det handlar om så mycket mer. Och när skökor på DN eller SvD förespråkar hordom i världen så är det på sin plats att säga ifrån. Jag för min del tänker inte stryka medhårs.


Uppskattar du mitt arbete?

⟹ Du kan enkelt stödja Härden genom att teckna en betald prenumeration. Jag "låser" så lite som möjligt men en del exklusivt material får du som tack för ditt stöd. Bland annat Högläsning vid härden.

⟹ Du kan också skicka en gåva via Swish till 0762475672.

⟹ Hjälp gärna till att sprida ordet genom att dela mina artiklar vidare! Visst är det fler svenskar som skulle behöva läsa dem?

Ett stort tack för ditt stöd,
Magnus Söderman

1 Comment
Vid härden
Vid härden
Vid härden berättas berättelser från förr och kommenteras det senaste nytt. Djupare tankar blandas med inspirerande musik. Självklart finns alltid tid för de stora och små livsstilsfrågorna.