Vid härden
Vid härden
Podd: Ska vi bränna eller bygga?
1
0:00
-1:00:42

Podd: Ska vi bränna eller bygga?

Visst vill man se världen brinna ibland. Hopplösheten inför alla lögner, fientlighet och övergrepp som folket utsätts för blir för mycket. Men är det rätt väg? Vem eller vilka skulle tjäna på det?
1

I dagens podd tar jag upp det som kallas för "accelerationism", alltså idén om att "vi" ska påskynda förfallet. Dels tittar jag på lockelsen till idén, vilken är uppenbar, samt funderar över om saker jag och andra sagt kan ha missuppfattats. När jag säger att det gamla måste bort, vad menar jag då?

Jag undersöker också accelerationismens historia. Hur kom begreppet och idén till oss, vilka är det som lanserat den och hur hör den ihop med populärkulturen (masskulturen) idag. Här har vi alla ett ansvar att hålla oss borta från det destruktiva.

Sist av allt en vädjan till de starka männen och kvinnorna. Att de ska välja den smala vägen och bygga upp istället för att riva ner.

Share


Kära lyssnare,

Dela gärna denna podd vidare. Om du uppskattar den så finns det nog andra som också skulle göra det. Så, det vore ju en välgärning.

Prenumerera gärna på Härden om du inte redan gör det, och gör du det så kanske du också vill stötta arbetet ekonomiskt? Uppdatera din prenumeration till en betald variant, eller skicka en gåva via Swish:

Nummer: 0762475672

Vid Swish, skriv “gåva". Om du swishar så är det en gåva utan något som helst krav på motprestation, någonsin.

Åter igen, jag tackar för ditt stöd

Magnus Söderman

1 Comment
Vid härden
Vid härden
Vid härden berättas berättelser från förr och kommenteras det senaste nytt. Djupare tankar blandas med inspirerande musik. Självklart finns alltid tid för de stora och små livsstilsfrågorna.