Vid härden
Vid härden
Podd: Karl XII – En skägglös dundergud
0:00
-34:42

Podd: Karl XII – En skägglös dundergud

Hjältekungen Karl XII, hans liv och levnad. Om detta lär du dig en hel del i denna specialpodd vid härden.

I denna podd tar jag dig med på en upptäcktsresa genom livet och tiden för Karl XII, en av Sveriges mest mytomspunna kungar. Från hans oväntade kröning som femtonåring till hans dramatiska och ofta krigsfyllda regeringstid, utforskar vi de många dimensionerna av hans komplexa personlighet och ledarskap. Genom denna berättelse kommer jag att dela insikter om hans militära framgångar, hans unika stil i att styra landet, och de historiska händelser som formade både hans regeringstid och eftervärldens syn på honom.

Du får en fördjupad förståelse för Karl XII:s karaktär, de utmaningar han stod inför och de beslut som har präglat vår svenska historia. Låt oss tillsammans utforska de många sidorna av denna legendariska kung och den tid han levde i.


Kära lyssnare,

Dela gärna denna podd vidare. Om du uppskattar den så finns det nog andra som också skulle göra det. Så, det vore ju en välgärning.

Prenumerera gärna på Härden om du inte redan gör det, och gör du det så kanske du också vill stötta arbetet ekonomiskt? Uppdatera din prenumeration till en betald variant, eller skicka en gåva via Swish:

Nummer: 0762475672

Vid Swish, skriv “gåva". Om du swishar så är det en gåva utan något som helst krav på motprestation, någonsin.

Åter igen, jag tackar för ditt stöd

Magnus Söderman

0 Comments
Vid härden
Vid härden
Vid härden berättas berättelser från förr och kommenteras det senaste nytt. Djupare tankar blandas med inspirerande musik. Självklart finns alltid tid för de stora och små livsstilsfrågorna.