Vid härden
Vid härden
Podd: Fäderna lär oss om plikt och lycka
1
0:00
-54:25

Podd: Fäderna lär oss om plikt och lycka

Vi vill alla vara lyckliga. Frågan är, hur finner vi den? Speciellt i denna tid med det ansvar som tynger våra axlar?
1

Med hjälp av fädernas visdom så kan vi inte gå vilse när vi söker svaren på frågor om hur vi bör försöka leva våra liv.

Idag tar jag hjälp av Marcus Aurelius stoiska filosofi och hur den lär oss att hitta vårt syfte. Hur kan denna insikt hjälpa oss att bära våra personliga bekymmer lättare?

Därefter tittar jag på ett fascinerande bibelcitat från Ordspråksboken och hur det hjälper oss att förstå att allt, även det som verkar negativt, har ett syfte.

Eddans visdom ger oss sedan ett perspektiv på självkänsla och självständighet, speciellt relevant i dagens sociala medie-samhälle. Jag pratar om vikten av att inte basera vår lycka och mening enbart på andras åsikter.

Viktiga frågor alltså, speciellt i dagens värld.


Kära lyssnare,

Dela gärna denna podd vidare. Om du uppskattar den så finns det nog andra som också skulle göra det. Så, det vore ju en välgärning.

Prenumerera gärna på Härden om du inte redan gör det, och gör du det så kanske du också vill stötta arbetet ekonomiskt? Uppdatera din prenumeration till en betald variant, eller skicka en gåva via Swish:

Nummer: 0762475672

Vid Swish, skriv “gåva". Om du swishar så är det en gåva utan något som helst krav på motprestation, någonsin.

Åter igen, jag tackar för ditt stöd

Magnus Söderman

1 Comment
Vid härden
Vid härden
Vid härden berättas berättelser från förr och kommenteras det senaste nytt. Djupare tankar blandas med inspirerande musik. Självklart finns alltid tid för de stora och små livsstilsfrågorna.