Vid härden
Vid härden
Podd: Hur ska vita män slåss egentligen?
1
0:00
-58:31

Podd: Hur ska vita män slåss egentligen?

Ska vi slåss renhårigt eller för att vinna? Kanske finns det en tid för vardera? Charles III kröntes, hur var det? Några av ämnena vid härden denna gång.
1

Ämnen vid härden

  • Jag tittade på kung Charles III kröning och fann det hela mycket intressant, även om en del inslag var mindre roliga. Men tradition är viktigt och man måste kunna se skillnad mellan ämbete och personer. Därtill är det viktigt att förstå att det är långt mycket enklare att riva ned än det är att bygga upp.

  • Sosseriet i Sverige gör sig redo för strid, den saken är klar. Av allt att döma lever vi i en fascistisk stat för tillfället. Eftersom all kritik av S eller all den korruption som sosseriet skapat är fascism så är logiken glasklar. Kanske lägger man reformerna åt sidan och tar fram gevären. Magda som anförare, tätt följd av Strandhäll och Suhonen. Vilken syn.

  • Allt fler svenskar tror på paranormala företeelser och det tycker jag bådar gott. Det andliga behovet kanske inte alltid tar sig de uttryck jag själv tycker är bäst, men att det finns en andlighet är bättre än att alla böjer knä för Mammon och materialismen.

  • Hur ska vita slåss. Det finns en djupt liggande känsla att man ska vara renhårig och schysst i strid, vilket inte är konstigt då detta funnits med oss européer under lång tid. Problemet ligger i att vi inte klarar av att begripa när det är rätt att vända andra kinden till, att inte sparka den som ligger eller när det inte finns några regler alls.


Kära lyssnare,

Dela gärna denna podd vidare. Om du uppskattar den så finns det nog andra som också skulle göra det. Så, det vore ju en välgärning.

Prenumerera gärna på Härden om du inte redan gör det, och gör du det så kanske du också vill stötta arbetet ekonomiskt? Uppdatera din prenumeration till en betald variant, eller skicka en gåva via Swish:

Nummer: 0762475672

Vid Swish, skriv “gåva". Om du swishar så är det en gåva utan något som helst krav på motprestation, någonsin.

Åter igen, jag tackar för ditt stöd

Magnus Söderman

1 Comment
Vid härden
Vid härden
Vid härden berättas berättelser från förr och kommenteras det senaste nytt. Djupare tankar blandas med inspirerande musik. Självklart finns alltid tid för de stora och små livsstilsfrågorna.