Vid härden
Vid härden
Podd: Det är värt varje offer
0:00
-1:15:19

Podd: Det är värt varje offer

Detta är sista ordinarie Härden för denna säsong. Ämnen av vikt står på schemat: offer, passion och sammanhållning. Med mera, så klart.
  • Tydligen går Myndighetssverige så bra att vi behöver mer av samma. Tidöpartierna har nämligen kommit fram till att "andelen anställda i staten med utländsk bakgrund ska öka på alla nivåer". Vän av ordning frågar sig dock om det verkligen går så bra som de vill tro?

  • Konceptet straight edge är tillbaka bland nationella ungdomar och detta är något Söderman applåderar. Dock finns det en eller annan grop att falla i, vilka han tar upp som några tips på vägen.

  • Visste du att man kan dö av ett "brustet hjärta"? Jodå, så är det och trots att ämnet i sig är sorgligt så finns det ändå ett hopp att finna mitt upp i det.

  • Det kostar på att vara en del av oppositionen. Frågan är om offervilja och pliktuppfyllelse är något inlärt eller medfödd, eller kanske både ock. Och vad kan det kosta? I sammanhanget är det värt att fundera kring vilken inställning vi ska till varandra, så att vi hjälps åt och inte stjälper varandra.

  • Dikten Hövdingen av Eric Nygren avslutar med att återbesöka det viktiga ämnet att kämpa på och låta andra göra det samma. Så länge vi drar åt samma håll är det gott.


Kära lyssnare,

Dela gärna denna podd vidare. Om du uppskattar den så finns det nog andra som också skulle göra det. Så, det vore ju en välgärning.

Prenumerera gärna på Härden om du inte redan gör det, och gör du det så kanske du också vill stötta arbetet ekonomiskt? Uppdatera din prenumeration till en betald variant, eller skicka en gåva via Swish:

Nummer: 0762475672

Vid Swish, skriv “gåva". Om du swishar så är det en gåva utan något som helst krav på motprestation, någonsin.

Åter igen, jag tackar för ditt stöd

Magnus Söderman

0 Comments
Vid härden
Vid härden
Vid härden berättas berättelser från förr och kommenteras det senaste nytt. Djupare tankar blandas med inspirerande musik. Självklart finns alltid tid för de stora och små livsstilsfrågorna.