I detta avsnitt tar jag och Jonas oss an en diskussion om Generation Z och deras inställning till arbete, plikt och ansvar. Är den moderna arbetsmarknaden anpassad till en generation som vuxit upp i en tid av överflöd och digitala illusioner, eller är det just denna generation som har genomskådat systemets brister?
Vi utgår från en viral diskussion om hur unga idag förhåller sig till traditionella arbetsroller – är det latmaskeri eller en rebellisk handling mot ett system utan mening? Jag resonerar kring generationsskillnader, hur arbetsmoral förändrats genom historien, och vad det egentligen innebär att göra "sitt bästa" i en tid där många ser arbete som meningslöst.
Samtalet rör sig också in på paralleller till äldre civilisationers fall, värnpliktens roll, och varför hårt arbete fortfarande är den avgörande faktorn för att lyckas – oavsett om det handlar om att bemästra sitt yrke, sin kropp eller sitt sinne. Dessutom: varför Generation Z har alla möjligheter att dominera – om de bara vill.
Lyssna och fundera – är vi på väg mot en civilisationsnedbrytande lathet, eller en ny revolution i hur vi ser på arbete och liv?
Share this post